Skip to main content
0

Bereidingswijzes

Om jullie kerst- en nieuwjaarsavond zo vlot mogelijk te laten verlopen hebben wij op deze pagina alle bereidingswijzen geplaatst.
Geniet van het eten en van elkaar!
Fijne feesten.

Walk your dinner

Lees meer

Vissersmenu

Lees meer

Kidsmenu

Lees meer

Feestmenu

Lees meer

Losse gerechten

Lees meer

Walk your dinner

Gemarineerde zalm parfait van groene kerrie pinda 

Ready to serve

Parel van foie gras – gebakken appel – peperkoek

Ready to serve

Croque van gerookte forel – truffel – oud brugge kaas 

6 min in voorverwarmde oven 180°C

Warm gegratineerde oester

9 min in voorverwarmde oven 180°C & op het einde de grill kort eventjes aanleggen

Garnaalsoepje met koffieschuim

Soepje opwarmen op het vuur. Dresseer ze in de kommetjes en nadien nog een lepeltje koffieschuim (koud) bijvoegen. 

Vitello Tonato 

Ready to serve

Stoofpotje mini coquille – fijne wintergroenten

16 min – 18 min in voorverwarmde oven van 180°C (na uithalen de oven op 170°C zetten voor het volgend gerechtje) 

Cannelloni van pulled pork, jus van boschampignon 

22 min in voorverwarmde oven van 170°C. Dresseer de cannelloni met groentjes en saus in de kommetjes & werk af met de takjes. 

Brownie chocolade framboos 

Ready to serve 

Vissersmenu

Bretoense vissoep 

Warm de soep op in een kom op een laag vuur en serveer 

Garnaalkroket 

Bak de garnaalkroket op 170°C  5 minuten in de friteuse (heb je meer dan 4 kroketten? Dan mag je ze er een 5-tal minuten laten inzitten) Serveer met de garnituren en de huisgemaakte paprika cocktailsaus. 

Vispan thermidor 

Plaats de vispan 20-25 min op 180°C in een voorverwarmde oven. Heb je een grote schaal? Plaats de vispan er dan 25-30 min in op 180°C. 

Brownie chocolade framboos 

Ready to serve 

Kidsmenu

Garnaal of kaaskroket 

Bak de garnaalkroket of kaaskroket op 170°C  5 minuten in de friteuse (heb je meer dan 4 kroketten? Dan mag je ze er een 5-tal minuten laten inzitten)

Tongrolletjes of gehaktballetjes 

Plaats de schaal 18 min in een voorverwarme oven van 170°C 

Kerstmuts van chocolade

Ready to serve 

Feestmenu

Koud voorgerecht (1)

Tartaar van coquille st-jacques met gerookte Oosterschelde paling – jonagold – selder – Japanse vinaigrette

Roer nog even in de vinaigrette en schenk een lepel over de coquille tartaar

Verwarm jullie oven alvast voor op 170°C voor het volgend gerecht

 

Warm voorgerecht (2)

Cannelloni van Gamba & Langoustine met butternut pompoen – champignon – jus van gerookte langoustine – citroen verbena – macadamia noot 

Plaats de cannelloni in de voorverwarmde oven van 170°C voor 20 minuten. Dresseer de cannelloni op het bord met de saus. Leg de gemarineerde butternut op de cannelloni. 

Druppel de olie nadien over de saus en werk af met de takjes en crumble (deze garnituren zijn allemaal koud).

 

Hoofdgerecht vis (3) 

Feestelijke pladijsfilet met mosterd kervel korst – risotto van knolselder – aardappeltaartje met wintertruffel – jus van witte vermouth – romeinse kervel 

Plaats de schaal met pladijs – risotto knolselder en de aardappeltaartjes in de voorverwarmde oven van 170°C voor 18 minuten. 

Warm de saus op in een kommetje (niet laten doorkoken)

Dresseer de risotto van knolselder met daarop de pladijsfilet & het aardappeltaartje op het bord. 

Giet de verwarmde saus naast de pladijs. Werk nu af met de koude knolselderschijfjes en romeinse kervel. 

Koos u voor het supplement truffel? Werk het gerecht hiermee op het einde af.

 

 

Hoofdgerecht vlees (4)

Suprème van Parelhoen – structuren van knolselder – hazelnootboter – wilde boschampignons – aardappeltaartje met wintertruffel – saus van oude port

Plaats de schaal met parelhoen, champignons en knolselder in de voorverwarmde oven van 170°C voor 22 minuten. 

Plaats nu ook de aardappeltaartjes voor 18 minuten in de voorverwarmde oven van 170°C. 

Warm de saus op in een kommetje (niet laten doorkoken)

Dresseer de champignon en knolselder op het bord met daarop de parelhoen & het aardappeltaartje. 

Giet de verwarmde saus naast de parelhoen. Werk nu af met de koude knolselderschijfjes en thijm crumble. 

Koos u voor het supplement truffel? Werk het gerecht hiermee op het einde af.

 

Dessert (5)

Cremeux peer – mousse karamel – notenmix

Leg de gekarameliseerde nootjes en het kerstblaadje op het dessert. 

 & ready to serve

Losse gerechten

Koude hapjes per stuk 

Ready to eat

Warme hapjes per stuk 

8 à 10 min in een voorverwarmde oven van 180°

Klassiekers

Warm gegratineerde oester – 9 min in een voorverwarmde oven van 180°

Warm gegratineerde coquille – 8 min in een voorverwarmde oven van 180°

Mini quiche zalm tomaat – 7 min in een voorverwarmde oven van 180°

Mini pizza zeevissersvangst – 7 min in een voorverwarmde oven van 180°

Vissers bladerdeeghapje – 6 min in een voorverwarmde oven van 180°

Croque pesto zalm kruidenkaas – 6 min in een voorverwarmde oven van 180°

Croque truffel forel- 6 min in een voorverwarmde oven van 180°

Tapas Kroketjes

4 min frituren op 170°

Alloo Kroket

5 min frituren op 170°

Warme voorgerechten

Vispan Thermidor – Klein 18 min – Groot 25 min – in een voorverwarmde oven van 180°

Tongrolletjes in kreeftensaus met spinazie en boschampignons – Klein 18 min – Groot 25 min – in een voorverwarmde oven van 180°

Coquille schelp Vis Ateljee met risotto – 15-18 min in een voorverwarmde oven van 175°

Coquille schelp Normandisch – 15-18 min in een voorverwarmde oven van 175°

Noordzee visschelp – 15-18 min in een voorverwarmde oven van 175°

Bouillabaisse Rouille kaastoast – vis 18 min & toast 3 min in een voorverwarmde oven van 170° 

Origami kabeljauw mini coquille rivierkreeft beurre blanc saus – 14 min in een voorverwarmde oven van 170°

Cannelloni van varkenswang, just van wilde boschampignons – 22-25 min in een voorverwarmde oven van 170° nadien dresseren en afwerken met takje & thijm crumble

Hoofdgerechten

Vispan Thermidor – Klein 18 min – Groot 25 min – in een voorverwarmde oven van 180°

Tongrolletjes in kreeftensaus met spinazie en boschampignons – Klein 18 min – Groot 25 min – in een voorverwarmde oven van 180°

Paëlla van de chef – Klein 18 min – Groot 25 min – in een voorverwarmde oven van 180°

Bouillabaisse Rouille kaastoast – vis 18 min & toast 3 min in een voorverwarmde oven van 170°

#zotvankreeft

Kreeft van de chef – 18 min in een voorverwarmde oven van 160°

Kreeft met getomateerde kruidenboter – 20 min in een voorverwarmde oven van 170°

#zotvankaviaar

pomme moscovite – 20-25 min in een voorverwarmde oven van 175°